Dans Kursları

Dans, yüzyıllardır var olan bir sanattır. Bu bir ifade biçimi ve hikaye anlatmanın bir yoludur. Dans aynı zamanda beden ve zihin için faydalı olan bir egzersiz şeklidir.

Dans kursları başlangıçtan ileri seviyeye kadar çeşitli seviyelerde mevcuttur ve bir lisans programının parçası olarak veya bireysel bir sınıf olarak alınabilirler. En yaygın dans kursları türleri arasında bale, caz, step dansı, hip hop ve balo salonu dansı bulunur.

Latin Dansları

Latin dansı, Latin Amerika kökenli bir dans türüdür. Salsa, merengue, bachata ve cha-cha-cha gibi birçok farklı stili içerir. Latin müziğinin en popüler formu Salsa’dır.

Salsa

Teachers : Michelle Kelly & Judith Perez

Latin dansları genellikle kökenleri Küba ve Porto Riko’da olan salsa müziğiyle icra edilir. Salsa kelimesi İspanyolca sos anlamına gelir ve dansçıların kalçalarını ileri geri hareket ettirme şeklini tanımlar. Salsa dansı tek başına veya bir partnerle (çiftler halinde) yapılabilir.

Bachata

Teachers : Michelle Kelly & Judith Perez

Bachata, Dominik Cumhuriyeti kökenli bir danstır ve Elvis Crespo, Enrique Iglesias, Juan Luis Guerra ve diğerleri gibi sanatçılar tarafından popüler hale getirilmiştir. Dans zamanla gelişti, ancak özü bozulmadan kaldı – çiftler, basit adımlarla ve yakın vücut temasıyla 4/4 zaman imzasında romantik müzikle birlikte dans ediyor.

Halk Oyunları

Halk oyunları, çoğu dans okulunda öğretilen bir dans türüdür. Bu sınıflarda öğretilen halk oyunları tipik olarak belirli bir ülke veya bölgeye aittir. Dans okulu halk dansları arasında Türk Halk Oyunları, Kafkas Halk Oyunları yer alır.

Türk Halk Oyunları

Teachers : Michelle Kelly & Judith Perez

Türk Halk Dansları, Türkiye’nin geleneksel kültürünün bir parçasıdır. Kutlamaların ve ritüellerin bir parçasıdırlar ve danslar her bölgeye göre farklılık gösterir.

Kafkas Halk Dansları

Teachers : Michelle Kelly & Judith Perez

Kafkas Halk Dansları, tipik olarak Kafkasyalılar tarafından gerçekleştirilen bir dizi danstır. Genellikle bir daire içinde gerçekleştirilirler ve gerçekleştirmek için belirli bir beceri düzeyi gerektirmezler.